Istoria juridică a viței-de-vie și a vinului la români

Istoria juridica a vitei de vie_coperta
Din Antichitate până la constituirea statului roman
Horia Vladimir Ursu
colecţia in vino veritas
prefaţă de VALERIU STOICA
ilustraţia copertei: Stela Lie
135 x 210 mm; 372 pp.
broşată cu clape
ISBN 978-606-8977-15-7


indisponibil

preț: 49,90 lei

Comandă

++Măreşte imaginea
>>Răsfoieşte

„Cititorul care va avea răbdarea să parcurgă până la capăt acest volum va fi răsplătit cu asupra de măsură, pentru că paginile care urmează nu sunt o hermeneutică aridă a cutumelor și reglementărilor juridice din vechiul drept românesc și din perioada de început a dreptului modern, ci alcătuiesc o imagine vie și atractivă, dar și cuprinzătoare și exactă a faptelor de viață relevante, în evoluția lor, care i-au legat și îi leagă pe români, în întreaga lor istorie, de vița-de-vie și de vin.
Horia Vladimir Ursu are avantajul unei duble calificări: este și doctor în drept, este și doctor în istorie. Numai un autor cu această dublă calificare putea să înțeleagă întrepătrunderea subtilă, dar consistentă, dintre matricea factuală a viței-de-vie și a vinului, pe de o parte, și regulile de drept care au modelat-o și remodelat-o timp de mai multe secole. Fără erudiție ostentativă, autorul utilizează totuși un volum imens de informații, selectate însă cu grijă, pentru a le putea asambla cu folos într-un opus coerent, păstrând parfumul arhaic al activităților viticole și vinicole de altădată și reușind să ne convingă că vița-de-vie și vinul sunt într-adevăr elemente identitare ale românilor.“ - VALERIU STOICA

Horia Vladimir Ursu este absolvent al Facultății de Drept din București, promoția 1976. A obţinut Doctoratul în Drept la Universitatea București, 2002, şi Doctoratul în Istorie la Universitatea București, 2013.

Lucrări publicate:
Istoricul relațiilor internaționale ale Româ­niei de la 1859 la 1900 prin tratate și convenții. Editura Omnia Uni S.A.S.T., Brașov, 2003.
Din istoria relațiilor internaționale ale României, 1900-1920. Editura Universității, București, 2010.
Tratatele de pace ale României (1918-1920). Editura C.H. Beck, București, 2014.

Autori

Edwige Martin

Alberto Manguel

Sandra Newman

Vezi mai multi autori

Contact

Baroque Books & Arts

 Adresă: Str. Aviator Ștefan Sănătescu, nr. 53A, sector 1

Telefon/Fax: (+40) 212242725

E-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Hartă