Parfumuri de legendă

parfumuri de legenda
Anne Davis & Bertrand Meyer-Stabley
colecţia savoir-vivre
traducere: Ines Hristea
ilustraţia copertei: Cristiana Radu
135 x 210 mm; 280 pp.
SC/flaps
ISBN 978-606-8564-88-3p
reț: 44,90 lei
Comandă

++Măreşte imaginea
>>Răsfoieşte

Jurnalist reputat al revistei „Elle”, Bertrand Meyer-Stabley, autorul volumelor 12 creatoare care au schimbat istoria şi 12 creatori care au schimbat istoria, e pasionat de celebrităţi şi de modul lor de a se integra, memorabil şi distinct, în cotidian.
A lucrat pentru prinţesa Margaret a Marii Britanii, a scris despre Elton John, Coco Chanel, Rudolf Nureyev, Gala Dalí, James Dean şi mulţi alţii. Dincolo de pasiunea documentării minuţioase a parcursului bibliografic al unor personaje care amprentează puternic istoria socială, Bertrand Meyer-Stabley a editat cu succes unele dintre cele mai provocatoare texte ale lui Jean Cocteau. În prezent locuieşte la Nisa şi colaborează cu nu­meroase publicaţii franceze şi străine.

Editor, apoi jurnalistă la revista „Elle”, Anne Davis lucrează în domeniul modei, al frumuseții și al sănătății de douăzeci și cinci de ani. A publicat multe volume cu subiecte din sfera sănătății.

F R A G R A N C E - C U L T ,   E F L U V I I   M I T I C E
Ș I   O P E R E   D E   A R T Ă   L I C H I D Ă

Guerlain, Hermès, Caron, Roger & Gallet, Chanel, Dior, Madame Carven, Jean Paul Gaultier, Jeanne Lanvin, Nina Ricci, Marcel Rochas, Yves Saint Laurent, Hubert de Givenchy, Elsa Schiaparelli.

De la Miss Dior și Chanel Nᵒ 5 la Opium, de la Arpège la Joy, Calèche și L’Interdit, de la L’Air du Temps, Aqua Allegoria și Ma Griffe la Shalimar și Shocking, fiecare parfum celebru cu istoria lui secretă și pasionantă.

„Cu pachetul ăsta de vanilie eu n-aș fi fost capabil să creez decât o Crème Anglaise, pe când Jacques Guerlain a creat Shalimar!“ - ERNEST BEAUX, creatorul eternului No 5 al casei Chanel

„Parfumul râde de timpul care trece.“ - GUERLAIN, despre Shalimar

Numéro 19, un parfum verde și îndrăzneț, pe care Chanel îl poartă cu aceeași mândrie cu care poartă Numéro 5. Noua creație e, de altfel, prezentată în aceeași sticlă pătrată.
Cifra 19 corespunde zilei de naștere a lui Coco: 19 august. Se povestește că, într-o zi, câțiva americani au oprit-o pe stradă și au întrebat-o ce parfum poartă. Chanel le-a făcut semn s-o urmeze și i-a dus pe Rue Cambon, la numărul 31. Abia intrați în boutique, americanii au recunoscut-o.

Mixtură de paradoxuri, Chanel, creatoarea care a sfidat toate regulile, cea despre care Paul Morand spunea că era „îngerul exterminator al stilului de secol XIX“, cea care purta cu atâta mândrie propriul Numéro 5, a folosit drept simbol camelia, o floare fără parfum!

Autori

Edwige Martin

Alberto Manguel

Sandra Newman

Vezi mai multi autori

Contact

Baroque Books & Arts

 Adresă: Str. Aviator Ștefan Sănătescu, nr. 53A, sector 1

Telefon/Fax: (+40) 212242725

E-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Hartă