Arta de a trăi fără ştiri

Arta de a trai fara stiri

Rolf Dobelli
colecţia savoir-vivre
traducere: Mihai Moroiu
ilustraţia copertei: Irina Dobrescu
135 x 210 mm; 192 pp.
broşată, cu clape
ISBN 978-606-8977-56-0


preț: 39,90 lei

Comandă

++Măreşte imaginea
>>Răsfoieşte

Rolf Dobelli s-a născut în 1966 la Lucerna, Elveţia. Este scriitor, roman­cier şi om de afaceri. A obţinut un MBA şi un doctorat în filozofia economiei la Universitatea St Gallen.
A lucrat în grupul de firme Swiss Air, a fondat cea mai mare editură de literatură economică compa­rată şi este fondator și curator al World.Minds – o comunitate de personalități de prim rang din domeniul științelor economice. A locuit la Hong Kong, în Australia, Marea Britanie și SUA, iar în prezent s-a stabilit la Berna.

DACĂ AI CITIT 1 000 DE ȘTIRI ÎNTR-O ZI,
FII SIGUR CĂ NU AI AFLAT NIMIC!

Într-o lume în care suntem tot mai informați, dar știm tot mai puțin, drogul știrilor ni se strecoară în minte și pune stăpânire pe tot ce înseamnă viață. Povești anoste sau triviale, atrocități și dulcegării cu animăluțe pufoase, fotografii țipătoare și reclame isterice, fake fame și fapte senzaționale și plictisuri expirate – toate se aliniază alert să cotropească mintea și să amorțească simțurile. V-ați gândit vreodată că știrile sunt ca zahărul? Da, pentru că au același efect asupra minții cum are zahărul asupra organismului. Ce părere aveți despre această știre?

Un pod s-a prăbușit în timp ce o mașină trecea pe el. Toată presa s-a concentrat asupra detaliilor picante din viața șoferului și nimeni nu a mai găsit timp să se oprească asupra defectelor de proiectare a structurii de rezistență.
Noi, oamenii, suntem un dezastru în materie de receptare a știrilor. Ne temem de terorism, dar nu avem nicio problemă să ne facem selfie pe marginea prăpastiei.

Indiferent cât de multe știri citești, capacitatea creierului de acumulare şi prelucrare a informației rămâne constantă.

Autori

Edwige Martin

Alberto Manguel

Sandra Newman

Vezi mai multi autori

Contact

Baroque Books & Arts

 Adresă: Str. Aviator Ștefan Sănătescu, nr. 53A, sector 1

Telefon/Fax: (+40) 212242725

E-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Hartă