Chanel

Chanel Bertrand Meyer-Stabley & Lynda Maache
colecţia savoir-vivre
traducere: Ines Hristea
Imaginea copertei: Coco Chanel wearing one of her designs © Horst P. Horst/Condé Nast via Getty Images / Guliver
135 x 210 mm; 336 pp.
ISBN 978-606-8564-63-0

 


preț: 49,90 lei

Comandă

++Măreşte imaginea
>>Răsfoieşte

Jurnalist reputat al revistei „Elle”, Bertrand Meyer-Stabley e pasionat de celebrităţi şi de modul lor de a se integra, memorabil şi distinct, în cotidian.
A lucrat pentru prinţesa Margaret a Marii Britanii, a scris despre Elton John, Chanel, Rudolf Nureyev, Gala Dalí, James Dean şi mulţi alţii. Dincolo de pasiunea documentării minuţioase a parcursului bibliografic al unor personaje care amprentează puternic istoria socială, Bertrand Meyer-Stabley a editat cu succes unele dintre cele mai provocatoare texte ale lui Jean Cocteau.
Împreună cu Lynda Maache, fashion expert şi stilist care a lucrat la Chanel şi la alte branduri de lux, a publicat acestă minunată poveste.
În prezent locuieşte la Nisa şi colaborează cu nu­meroase publicaţii franceze şi străine.

„ M O D A   T R E C E ,   S T I L U L   R Ă M Â N E .
Ş I   S T I L U L   M E U   E S T E   S I M P L I T A T E A   D E   L U X . “
COCO   CHANEL

Mai mult decât o modă, a impus un stil, mai mult decât o marcă, a fost un spirit, mai mult decât un om, a rămas un mit. O lebădă neagră, spunea Cocteau.

A câştigat, singură, prima mare bătălie purtată de o femeie a secolului XX. A impus într-o lume dominată de bărbaţi creaţiile unei femei pentru alte femei. Şi-a îmbrăcat epoca şi şi-a brodat legenda unind rigoarea din Munţii Cévennes, locul originii sale, cu modernitatea inegalabililor Années folles.

„ – Se spune că într-o seară, la Ciro, înainte de război, aţi numărat douăzeci şi trei de rochii Chanel. Dar aţi fi adăugat: «Numai una e autentică: a mea!»
– Douăzeci şi trei? E o exagerare! Să fi fost opt sau nouă. În orice caz, prefer să fiu copiată, decât furată, a răspuns Coco.“

„ – Atunci, o să-mi permiteţi să vă întreb de ce nu v-aţi căsătorit niciodată?
– Cred că din cauza muncii mele. Cei doi bărbaţi pe care i-am iubit nu au înţeles-o niciodată. Amândoi erau bogaţi şi nu puteau să înţeleagă, având avere, că eu să doream în continuare să muncesc. Dar eu nu puteam abandona Casa Chanel, era copilul meu, creat din nimic, din câteva fâşii de mătase.“

„– Ce părere aveţi despre Yves Saint Laurent?
– Ştiu că Saint Laurent mă copiază. Prin urmare, mă admiră, ceea ce mă încântă. Modelele lui seamănă cu ale mele, ceea ce dovedeşte că are gust. Cu cât va copia mai mult Chanel, cu atât va avea mai mult succes. Va trebui să fiu înlocuită într-o zi şi mă bucur că există un tânăr căruia-i place ce fac.“

Autori

Edwige Martin

Alberto Manguel

Sandra Newman

Vezi mai multi autori

Contact

Baroque Books & Arts

 Adresă: Str. Aviator Ștefan Sănătescu, nr. 53A, sector 1

Telefon/Fax: (+40) 212242725

E-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Hartă